Bio

Will_2_jaarWilliam van Rutte werd geboren op 30-09-1984 in Den Haag. Als klein kind trommelde hij al op alles wat los en vast zat, maar op zijn elfde verjaardag kreeg hij zijn eerste drumstel en ging op drumles.

Door de jaren heen werden drumlessen gevolgd bij: Martijn Lelieveld, Cesar Zuiderwijk. Andre Kemp, Rick Roomer, groot voorbeeld Ton Dijkman en Jeroen Zange.

Nadat het allereerste optreden met de schoolband werd duidelijk dat dit is wat William later wilde gaan doen. Optreden voor mensen en ze vermaken. Hierna volgden er meerdere coverbandjes en projecten. Via deze bands kwam William meerdere muzikanten tegen en is hier in 2004 eigen werk-band Stud Muffins mee begonnen. Deze band heeft gespeeld op o.a. Parkpop en 3FM, wonnen de Haagse Popprijs voor Best Aanstormend Talent en speelden op 1 dag in alle uithoeken van Nederland tijdens de “Uiterste Tour”.

In 2006 is William gestopt met deze band om te gaan werken als drummer bij Crazy Piano’s in Scheveningen.

Na het spelen in Scheveningen volgden er meerdere pianoacts, waaronder: “Swing in Gouda”, “Live Musicbar in Tilburg” en “Bolle’s Pianobar in Eindhoven”. Deze barren verzorgden ook optredens op locatie en hiermee heeft William vrijwel alle zalen in Nederland gezien

 

In 2009 Rock-coverband KaBOOM! begonnen. In eerste instantie als grap en om gewoon lekker muziek te maken. In 2011 heeft KaBOOM! deelgenomen aan de bandcompetitie: “The Clash of the coverbands Benelux”, na meerdere voorrondes stond KaBOOM! uiteindelijk in de finale in een uitverkocht 013 Tilburg. De uitslag van de vakjury leverde ons een derde plaats op bij de vakjury. Naast de bandcompetitie, waren er ook awards voor beste muzikanten. Ik heb hierbij de prijs voor “Beste drummer van de Benelux 2011-2012” mogen ontvangen.

 

In 2012 werd William gevraagd voor The Originals, een doorstart van de originele muzikanten van de Corona’s. Na het eerste optreden op strandfestival Zand en het optreden tijdens de Vrienden van Amstel Live afterparty, vulde de agenda zich vlot en is de band een graag geziene gast op menig feest.

In 2012 werd William ook gevraagd om plaats te nemen in de begeleidingsband van de Golden Oldies. Deze 8-delige serie van BNN ging over een koor met bejaarde leden die met Rock-repertoire een grandioos eenmalig optreden moeten geven in Carre.